В Японії розробили автобуси для нічних переїздів

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

Поїздка на нічному автобусі ReBorn дешевша за поїздку на швидкісному поїзді

Коли мова йде про транспорт як комфортний спосіб пересування, то автобуси згадуються дуже рідко. Однак у Японії є нічні автобуси ReBorn з великою кількістю особистого простору. Вони підходять не лише для денних, а й для нічних переїздів.

Автобуси розробила компанія Willer Express з Токіо. Вона заслужила на ринку репутацію компанії зі стильними та комфортними салонами автобусів.

Як і в багатьох інших японських нічних автобусах, в ReBorn є три окремих місця для сидіння в кожному ряду. Вони більше схожі на особисті капсули (кабінки), ніж на звичайні сидіння. В автобусі можна відкидати спинку та підставку для ніг, є столик, який складається з сидіння перед вами, розетка для зарядки електронних пристроїв, а також тримач для напоїв, закріплений на стінці капсули.

Окрім переваги в комфорті, автобуси ReBorn також неймовірно вигідними в порівнянні з автобусами швидкісними поїздами Shinkansen. Вартість проїзду на ReBorn між Токіо і Кіото, Осакою або Кобе починається коштує від 6 900 єн (63). Це дешевше за вартість поїздки на швидкісному поїзді більш ніж на 5 000 єн.

Автобуси ReBorn фактично ввели в експлуатацію ще з минулого літа, але через пандемію коронавірусу японці все ще уникають будь-яких поїздок. Але після того, як пересування по країні знову стане безпечним, такий спосіб проїзду може стати ідеальним варіантом для мінімізації витрат під час подорожі по Японії.

Олександр Мурін спеціально для “Про мобільність”

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 21.09.2021
Японія

2 комментар(і/ів):

  • victorpolyanko

    21.09.2021 о 10:09

    Дивно, чому автобус удвічі дешевший за потяг? У нас в Україні навпаки – залізничний транспорт дешевший (а також зручніший, надійніший і, часто, швидший). А ще екологічніший 🙂

    Відповіcти
  • В Японії запустили автобуси, які мають зручні місця для нічних переїздів - Хмарочос

    21.09.2021 о 14:09

    […] або Кобе починається коштує від 63 доларів, уточнює Pro mobility. У графіку навіть є зупинки кожних дві-три години для […]

    Відповіcти
Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти