Транспортне планування і сталий розвиток міст: звіт британської організації Urban Transport Group

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

А чи знаєте ви, що транспорт відіграє одну з ключових ролей у сталому розвитку міст?

Цей факт є очевидним для більшості фахових спеціалістів у транспортній галузі як в Україні, так і за її межами. У тому числі до такого висновку в своєму нещодавньому звіті «About Towns: How Transport Can Help Towns Thrive» прийшли транспортні експерти з британської організації Urban Transport Group.

181107_How transport can help towns thrive

У своїй публікації вони особливо підкреслили вплив довгострокового планування на найрізноманітніші сфери міського життя – від мобільності населення та транспортної доступності до інвестиційних можливостей, які відкриваються перед містом. А наведені приклади у черговий раз підтверджують важливість комплексного підходу до вирішення транспортних проблем для забезпечення комфортних умов життя у місті.

Наприклад, створення нового мультимодального транспортного вузла в Олтрінгемі (Великий Манчестер) сприяло збільшенню кількості переміщень центром міста з комерційних і ділових цілей на 19% та скороченню кількості неорендованих офісних приміщень на 20%.

181108_How transport can help towns thrive

А відкриття залізничного сполучення між Единбургом, Середнім Лотіаном та Скоттіш-Бордерс сприяло збільшенню заявок на вступ до Коледжу Бордерс від іногородніх жителів на 74%, так як дві третини студентів використовують саме залізничний транспорт для поїздок в коледж.

181108_How transport can help towns thrive3

Ще один ключовий приклад всебічного підходу до транспортного планування – принцип «Healthy Streets» («Здорові вулиці») із Транспортної стратегії Лондона. Цей принцип включає 10 показників, які характеризують сучасну комфортну вулицю та ставлять на перше місце при плануванні людину та її здоров’я.

London Transport

Ознайомитися з повним текстом доповіді «About Towns: How Transport Can Help Towns Thrive»: http://www.urbantransportgroup.org/system/files/general-docs/UTG%20About%20Towns%20AW_web.pdf

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 09.11.2018

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/up300079/pro-mobility.org/www/wp-content/themes/promobilnist/single.php on line 96

0 комментар(і/ів):

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти