“Пішоходам тепер безпечніше на двох переходах через вул. Каспровіча” – Дорожнє управління Варшави

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

Закінчилась ревізія пішохідних переходів в Біланах (адміністративний район Варшави), що була розпочата ще у 2016 році. Всього було оглянуто 243 нерегульовані пішохідні переходи (зебри без світлофора). Багато з них отримали найнижчі оцінки, тобто 0 та 1 бал відповідно за 5-бальною шкалою.

До таких переходів, зокрема, належить і той, що знаходиться на перетині вул. Каспровіча з вул. Клечевською. Аудитори оцінили цей перетин на 1. Вони вказали на високі швидкості, що розвивають автомобілі через довгу пряму ділянку дороги; та на праву смугу, повністю заблоковану припаркованими транспортними засобами, що обмежує видимість.

Однією з рекомендацій було заспокоїти трафік на ділянці перед переходом. Аудитори також надали подібні рекомендації для нерегульованого пішохідного переходу на перетині вул. Каспровіча з вул. Лісовською. Загалом, він отримав оцінку 2, тобто цей перехід вважається не набагато безпечнішим, ніж попередній, і його теж слід було вдосконалити.

В результаті у Варшаві провели відповідну роботу. Вона полягала у створенні безпечної зони на 20-метровій ділянці правої смуги навпроти обох переходів. Спочатку там намалювали горизонтальну розмітку та встановили збірний острівець безпеки у центрі. Все зроблено таким чином, щоб перешкодити водіям стояти біля правої стороні дороги та задля того, щоб надати додатковий захист для пішоходів.

Зміна не викликала жодних проблем з дорожнім рухом. Рух вулицями не настільки інтенсивний, щоб водіям потрібні були дві смуги по всій довжині вул. Каспровича. Про це свідчить той факт, що праві смуги використовуються для паркування автомобілів. Крім того, пропускна здатність вулиці все ще обмежена прилеглими світлофорами. Але завдяки безпечній зоні, що створює новий острівець, пішоходи, які виходять на дорогу на обох переходах, отримують додатковий метр місця, щоб подивитись ліворуч і переконатись, що вони можуть без страху перейти на інший бік.

Цього року завершується ревізія пішохідних переходів у Варшаві. Вона охопила усі зебри у кожному з районів міста. Ті, що були оцінені в минулі роки, були оптимізовані з точки зору безпеки пішоходів. За прогресом у цьому питанні можна слідкувати у відкритому доступі на спеціальному веб-сайті.

У Варшаві проводяться заходи з підвищення безпеки по всьому місту. Планувальні рішення, що використовуються, залежать від розташування перетину та виявлених проблем. До них належать  облаштування переходів світлофорами, яких щороку у Варшаві встановлюється з десяток (цього року світлофори замість зебр, серед інших, були встановлені на двох перетинах вулиці Кайки та на трьох переходах на вулиці Кійовській в районі залізничного вокзалу Всходні), встановлення освітлення, встановлення примусових пристроїв зниження швидкості (ППЗШ) або просто створення чи розширення пішохідних острівців.

Джерело: https://zdm.waw.pl/aktualnosci/piesi-bezpieczniejsi-na-dwoch-przejsciach-przez-ul-kasprowicza/

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 21.12.2020
безпека дорожнього рухубезпека рухуВаршаваострівець безпекипішохідний перехідППЗШ

0 комментар(і/ів):

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти