Інтернет в київському метро прискорює поїздку!

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

Коли ми з колегами працювали над тоді ще транспортною моделлю Києва, ми зіткнулися з однією особливістю: нерідко варіантів дістатися з точки А до точки Б в Києві на громадському транспорті було кілька. Як правило, це маршрутка (або автобус, тролейбус, трамвай) проти метро.

У транспортній моделі тоді пасажиропотік розподілявся виключно за часом. Модель аналізувала всі можливі шляхи між транспортними районами і розсаджувала людей по маршрутам так, щоб досягти рівноваги за часовими витратами. В цьому випадку перерозподіл відбувається за критерієм зменшення часу в дорозі.

Однак, відразу ми зіткнулися з тим, що багато киян і жителів передмістя хочуть в моделі їхати на наземному транспорті і не дуже прагнуть сідати на метро.

Проаналізувавши ситуацію виявилося, що витрати часу на поїздку на метро часто можуть бути більшими, ніж на поїздку на громадському транспорті. Це пов’язано з тим, що зупинки наземного транспорту як правило ближче і до нашого дому, і до місця призначення нашої поїздки. Якщо радіус обслуговування зупинки наземного транспорту для такого міста як Київ інженери приймають 500 метрів, то для метро діють нормативні радіуси пішохідної доступності і в 700 метрів, а іноді навіть до 1200 метрів.

Крім того, багато людей в метро пересідають з однієї гілки на іншу, а на наземному транспорті нерідко можемо обрати прямий маршрут. Та й підйом на ескалаторі в метро на деяких станціях може займати відчутний час. Все це нерідко робить поїздку між А і Б в Києві більш вигідною за часом саме на наземному транспорті.

Примітка: не забуваємо, що розробка 1 версії транспортної моделі Києва датується 2015 роком, коли ситуація з трафіком була вже поганою, але, тим не менш, кращою, ніж зараз. Тоді наземний транспорт хоч і затримувався в заторах, але не так суттєво.

Що ж тоді робити? Як змусити людей в моделі їхати на метро, ​​хоча це може бути довше, але можна порівняти по грошах?

Вихід знайшовся в спеціалізованій літературі. Виявилося, що час ми, люди, часто сприймаємо по різному. Іноді він тягнеться і 5 хвилин сприймається як 25, а іноді стрімко летить, коли ти не встигаєш оговтатись, як уже минула ціла година.

Це називається сприйнятий час. Встановлюється він шляхом множення фактичного об’єктивного часу на коефіцієнт. Останній може бути як менше, так і більше одиниці.

Так, саме так: в метро, ​​за рахунок звичності, передбачуваності, «сухих ніг», більш-менш комфортного мікроклімату, вартості (для когось, пільговика або якщо порівнювати з наземним транспортом з пересадкою), час летить швидше. Тобто поїздку ми відчуваємо по іншому, ніж, скажімо, в маршрутці. Тоді ми розрахували такі коефіцієнти для Києва і додали їх у модель.

Однак, наземний транспорт, крім часу, давав одну вагому перевагу над метро: можливість користуватися інтернетом. На більшості гілок метро такої можливості до нещодавна не було.

І ось тепер, коли на станціях і в тунелях київського метро запрацював повноцінний LTE, сприйнятий час поїздки в метро мав би ще суттєвіше зменшитися! Тепер можна читати Facebook, дивитися YouTube, листуватися з родичами та колегами прямо в дорозі. У навушниках з шумозаглушенням, з телефоном в руці і цікавим серіалом 30-хвилинна поїздка може пролетіти непомітно. А на зекономлені від того, що ви не на автомобілі, гроші можна себе або близьких чимось побалувати.

Виходить так: здається дрібниця, але ні – в транспортному плануванні дрібниць не буває! Запуск інтернету в київському метро БЕЗУМОВНО прискорив поїздки киян! Принаймні їх сприйняття.

Низький уклін усім причетним. А всім, через кого це реалізували з таким великим запізненням – зав’язуйте вже з цим.

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 19.11.2020
громадський транспортінтернетКиївметротранспортна модель

0 комментар(і/ів):

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти