Геть автомобілі, вулиці – пішоходам. Що таке пішохідні зони і чому їхня кількість постійно зростає

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт
Фото: Unpslash

Пішоходи відвойовують все більше і більше простору. Міська влада перекриває частину вулиць переважно в центрі для руху автомобілів, перетворюючи ці вулиці на громадські простори. До 2022 року пішохідним має стати центр Парижа, а в Берліні прийняли зміни законодавство, що ще більше розширюють права пішоходів. 

Чим же характеризуються пішохідні зони? В першу чергу це дуже низький рівень використання автомобілів, через це зменшується кількість руху тротуарами і кількість місць для паркування. Через це збільшується відчуття безпеки та кількість учасників руху. Іншим важливим індикатором пішохідних зон є активні ігри та перебування дітей. Тут найменші пішоходи почуваються безпечніше, ніж вздовж доріг та трас.

Це призводить до:

  • зменшення кількості викидів у атмосферу
  • заохочує людей до активного способу життя
  • сприяє активному розвитку бізнесу у таких зонах. 

Дослідження британської організації Living Streets показує, що благоустрій пішохідних зон може збільшити кількість покупців та торгівлі до 40%. У порівнянні з іншими видами інвестицій у транспортні проєкти, саме створення інфраструктури для пішоходів та велосипедистів дає найбільше повернення інвестицій, а продажі у сфері рітейлу збільшуються до 30%.

Пішохідна вулиця в Амстердамі. Фото: Unsplash

Хоча є й інші дані, згідно з якими пішоходизація навпаки призводить до зменшення виторгів у крамницях на 30%. З таким стикнулося місто Понтіпрідд в Уельсі після того, як міська влада заборонила рух автомобілів у центрі. Людям стало незручно далеко носити важкі сумки із продуктами.Вони почали здійснювати покупки у великих торгових центрах, які обладнані зручними під’їздами.  

Але незважаючи на це, всі більше міст у Європі та й в світі загалом обмежують рух автомобілів на вулицях, щоб зробити їх пішохідними. За даними дослідження Міжнародного енергетичного товариства, щороку позашляховики викидають в атмосферу 700 мегатонн вуглекислого газу. Це перевищує викиди Великої Британії та Нідерландів разом узятих. Пішоходизація сприяє зниженню викидів вуглекислого, що позитивно позначається на здоров’ї жителів міста. 

Зокрема, у велосипедній столиці Європи – Амстердамі –  до 2025 року планують скоротити понад 11 тисяч місць для паркування. Замість них планують облаштувати дитячі майданчики та зелені зони.

На шляху до зменшення кількості автомобілів у центральній частині міста зараз знаходиться Брюссель. Завдяки таким діям викиди вуглекислого газу в центральній частині міста зменшилися на 20%. Схожі наслідки мало перекриття однієї з центральних вулиць у Генті – покращення якості повітря і зростання кількості велосипедистів на 25%.

У столиці Німеччини Берліні не лише перекривають центральні вулиці, але й захищають права пішоходів на законодавчому рівні. Зокрема, у лютому цього року набули сили поправки до так званого “Закону про пішоходів”. Вони передбачають довший час зеленого переходу, більше прямих маршрутів, заходи, що заспокоюють рух (шикани, модальні фільтри, розширення бордюру, лежачі поліцейські тощо), краще освітлення та більше місць для відпочинку та ігрових зон.

Лежачі поліцейські в Нідерландах. Фото: urbanua.org

Пішохідні вулиці є й в українських містах. Зокрема, легендарною вже є “стометрівка” в Івано-Франківську довжиною 410 метрів, а у 2017 році пішохідним став історичний центр Івано-Франківська в межах вулиць Галицька, Станіславська, Тринітарська, Шеремети, Старозамкова, Страчених Націоналістів, Вірменська, Труша, пл. Ринок та майдан Шептицького.

Пішохідні зони є в багатьох обласних центрах України. Такі вулиці є Житомирі (вулиця Михайлівська), Миколаєві (вулиця Соборна), Запоріжжі (вулиця Сталеварів). У Львові  створено пішохідну зону (повністю або частково 26 вулиць і площ). Вона займає частину історичного центру міста, внесену до списку світової спадщини ЮНЕСКО. В межах цієї зони знаходиться велика кількість кав’ярень, ресторанів і пабів.

Пішохідна зона у центральній частині Львова

Сьогодні ввечері центральні вулиці Одеси стануть пішохідними. Відтепер недоступними для авто вони будуть у вихідні та святкові дні. На вулицях пішохідного центру буде заборонено паркуватися. Пішохідними стануть вулиці:

– Дерибасівська (ділянка між вулицями Пушкінська та Катерининська),

– Катерининська (ділянка від вулиці Грецька до Приморського бульвару),  

– Катерининська площа;

– Сабанєєв міст;

– провулок Чайковського;

– провулок Воронцовський;

– вулиця Ланжеронівська;

– вулиця Рішельєвська (ділянка від вулиці Грецька до вулиці Ланжеронівська);

– вулиця Пушкінська (ділянка від вулиці Грецька до провулку Чайковського).

Карта пішохідної зони Одеси. Фото: Facebook

Значно менше пішохідних зон у Києві. Це вулиці Вулиця Петра Сагайдачного, Андріївський узвіз, алея Героїв Небесної Сотні та Хрещатик (у вихідні та свята). Пішохідною є Контрактова площа. Це – революційний прорив в міській мобільності, бо тут сформувався цілісний публічний простір, який вплинув на мобільність і став магнітом для пішоходів і для малого бізнесу. Однак цього недостатньо для столиці України і для міста, де кількість населення за різними оцінками перевищує 3 млн осіб. За даними видання “Хмарочос”, пішохідними також можуть бути вулиці Шота Руставелі, Бессарабський провулок, Велика Васильківська (від площі Льва Толстого до вулиці Павла Скоропадського), Вулиця Ярославів Вал.

Як би виглядала пішохідна Велика Васильківська. Фото: Олександра Степаненко для “Хмарочос”

Тому, якщо хочемо вулиці, де можна активно і цікаво проводити час, гратися з дітьми і щоб вони були безпечні для здоров’я, то необхідно збільшувати кількість пішохідних вулиць.

Наталія Міняйло для Про мобільність

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 04.06.2021
містамобільністьпішоходи

0 комментар(і/ів):

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти